Tein poikaystävälle 25-vuotiskakuksi autokakun. Vuokia saa tilata B&P:sta, kuten kaikkea muutakin hauskaa ;)

Aloitin tämän kakun, kuten monta muutakin kakkua, testikakusta. Tein viikon aikaisemmin siis testiksi yhden kakun, ja onneksi teinkin. Testikakku oli ilmeisesti rasvattu huonosti tai sitten luukkua auottiin liian aikaisin, jostain syystä kuitenkin kakku ei irronnut vuoasta kunnolla ja tuli lopulta ihan palasina ulos.. tästä johtuen sain leikattua kakun vain kolmeen kerrokseen, kun tavoitteena oli neljä. Myöskään auton muodolla ei enää ollut juurikaan väliä joten alkoi koko vuuan osto tuntua hieman turhalta.. Vuokaan kokoaminen on kuitenkin todella helppoa joten ei se ihan turha ostos ollutkaan. Itsekin näen parhaana täyttövälineenä liivatehyydytteisen moussen, sillä se siloittaa mahdolliset murenemat ja pitää kasassa jos pohja on päässyt rikkoontumaan. Kakku myöskin pysyy koristeltuna hyvin kasassa.

Tässä pari kuvaa testikakusta:
1339023.jpg1339025.jpg

Testikakussa oli mielestäni onnistuneemmat valot sillä vilkuiksi sain oransseja Skitlesejä, oikeaan kakkuun karkkeja ostettaessa unohdin nuo oranssit =( ..tosin oikea kakku oli itse oranssimpi kuin testikakku, joten ehkä ne olisivat vain hukkuneet sinne..


Itse kakkuun:
Päivänsankarin päättämättömyyden seurauksena päädyin tekemään pohjasta eräänlaisen "tiikerimarmorin". Eli sama idea kuin tiikerikakussa, mutta tumma ja vaalea taikina eivät vuorottele kerroksittain vaan marmorimaisesti.
Täytteen pohjana taas käytin Hellapoliisin kolmen suklaan kakkua, jota varioin hieman itse. Tein siitä minttusuklaamousse-version.

Pohja:

V = x munaa
V jauhoja (osa (1/4-1/3) perunajauhoa)
V sokeria
1-2tl leivinjauhetta
~150g tummaa suklaata
~½dl kermaa
(Tässä x=6 (m kokoista munaa) ja siis tilavuudeltaan (V) saman verran sokeria ja jauhoja.)

Vatkaa ensin munat ja sokeri valkoiseksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sitten lisää jauhot, ja leivinjauhe siivilän läpi sekoitellen rauhassa (ei vatkaimella). Jaa taikina kahteen kippoon. Kiehauta kerma teflonkattilassa ja sulata suklaa siihen (ei kiehuttaen).
Rasvaa vuoka kunnolla ja jauhota (samalla suklaakerma jäähtyy). Lisää suklaakerma varovasti vaahtoon.
Valuta molempia taikinoita samalla kertaa vuokaan vaihdellen niiden valutuskohtaa sopivasti.

1339026.jpg

Lykkäse uuniin 150°C ja (uunista riippuen) anna paistua 1½-2½h (itselläni meni 2½h). Koita antaa kakun olla itsekseen sillä luukkua availlessa ja kakkua siirrellessä se saattaa lässähtää. Välillä kakkua täytyy kuitenkin tökkiä tikulla sen kypsyyden määrittämiseksi, eli ota vaikkapa varrastikku ja työnnä se kakun keskelle. Jos tikussa on tahmaa, on kakku vielä sisältä raaka.

Kun otat kakun uunista, anna sen seistä hetki (hiukan alle 5min) ja kumoa sitten. Älä liian aikaisin, älä liian myöhään. Tältä "tiikerimarmori" näyttää paistettuna ja kumottuna:

1339027.jpg

Anna kakun jäähtyä jonkin aikaa ja leikkaa varovasti kerroksiin (4 osaan vaikka). Leipäveitsi sopi minusta hyvin tähän.
Leikatussa kuvassa näkyy hauskasti tumman ja vaalean taikinan leikki:

1339029.jpg

Täyte:
200g minttusuklaata (Pandan vaikka)
200g tuoreuustoa (Sunnuntai maustamaton vaikka)
0,5dl sokeria
2 munaa
2dl kuohukermaa
½dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
½dl Minttu-viinaa

Laita liivatteet väljästi likoamaan kylmään veteen. Vatkaa sähkövatkaimella munat ja sokeri taas vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa (varovasti) joukkoon tuorejuusto (tässä vaiheessa mielestäni helpoin lisätä niin että sekoittuu kunnolla). Vatkaa kerma (2dl) vaahdoksi erikseen. Sekoita vaahdot varovasti (ei vatkaimella). Kiehauta taas kerma (½dl) kattilassa ja sulata minttusuklaa siihen (mikrossa ilman kermaa sulatettaessa suklaa ei pysynyt hyvin sulana..). Jäähdytä hetki ja sekoita suklaa varovasti edellisiin vaahtoihin.
Kiehauta minttuviina kattilassa ja sulata lionneet liivatteet siihen. Lisää liivate (hieman jäähtyneenä) vaahtoon koko ajan (varovasti) sekoittaen ohuena nauhana.

Kokoaminen:
Vuoraa vuoka kelmulla ja nosta päällimmäinen kerros nurinpäin pohjalle. Kaada päälle sopivasti täytettä ja nosta seuraava kerros päälle jne. Päällystä lopulta kakku kelmulla ja tökkää jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli. Teen itse aina kakut edellisenä päivänä hyytymään.

Koristelu:
Koristelu kannattaa tehdä vuoan mukana tulleen ohjeen mukaan sokerikreemistä pursotellen (esimerkki Hellapoliisin sivulta), mutta itse tein mielummin kermavaahdosta. Kermaa tähän kakkuun meni noin 3dl. I
kkunat tein marsipaanista kaulitsemalla ja sopivasti leikkaamalla. Värjäsin osan kermasta oranssiksi Wiltonin geelimäisellä värillä, osa piti värjätä mustalla mutta se olikin kuivahtanut joten jouduin tyytymään ruskeaan jota sain aikaan kaakaolla. Koitin levitellä kerman tasaisesti lusikalla ja suht hyvää jälkeähän siitäkin tuli. Renkaat ja lokasuojat pursotin isopäisellä tyllalla. Lopuksi vielä etu- ja takavalot karkeista ja rekkariksi suklaalla kirjoitettu marsipaani.

1339031.jpg1339032.jpg

Päälle vielä juhlavat shamppanjakynttilät (saatte iha itse arvata mistä niitä saa ;) ) ja voila, synttärikakku!

1339033.jpg