Mariannerouhepussissa oli kiva kuva kakusta ja tahdoin tehdä sellaisen. Pussin takana oli jopa ohjeetkin, mutta kyseiseen "juusto"kakkuun ei tullut edes tuorejuustoa, joten halusin tehdä sellaisen mihin tulee. Lopulta yhdistelin erilaisia ohjeita yhteen
ja sain aikaan kakun jona tarjoilin jälkkärinä kun perheenjäseneni tulivat syömään.


1345671.jpg


Tarpeelliset tarvikkeet:
irtopohjavuoka
tehosekoitin(/muovipussi)
sähkövatkain
leivinpaperia
kulhoja

Pohja:
Tämän pohjan otin muistaakseni rouhepussin ohjeesta

200g keksiä (käytin kaurakeksiä)
50g voita

Murskaa keksit muruiksi raa'alla voimalla pussissa tai tehosekoittimessa. Ei kannata rouhia liian hienoksi, sillä uskoisin pohjan "kovuuden" johtuneen juuri liian hienojakoisesta keksinmurusta (ikäänkuin sementtiä). Sulata voi ja sekoita se keksin muruihin. Painele mössö tasaisesti irtopohjavuokaan jonka pohjalla on leivinpaperia.

Täyte:
Tämä taisi olla jonkun toisen kakun kerrostäyte jota varioin..

5 liivatelehteä
3½dl vispikermaa
200g tuorejuustoa (vaikkapa vanilja)
½dl (tomu)sokeria
200g valkosuklaata
100g mariannemurskaa
tilkka vettä

Laita liivatteet väljästi likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen varovaisesti tuorejuusto, sokeri ja mariannerouhe. Sulata suklaa mikrossa (varo ettei se kärähdä: sulattele 10sekunnin erissä ja sekoittele välillä, ihan loppuun asti ei tavitse lämmittää, vaan pari vikaa nokaretta sulaa sekoittaessa jo sulaneen suklaan vaikutuksesta). Lisää sula suklaa edellisten joukkoon. Kiehauta vesitilkka kattilassa tai mikossa, sulata puristetut liivatteet siihen ja anna hetki jäähtyä. Lisää liivate seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Valuta täyte vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa useita tunteja (peitä kelmulla ettei maistu jääkaapilta).

Päällinen:
Tämän otin kai taas pussin ohjeesta.

400g vadelmaa
1dl sokeria
1dl mehua
4 liivatelehteä

Laita iivatteet likoamaan. Muussaa vadelmat ja sokeri hienoksi tehosekoittimessa. Sulata liivatteet mehuun kuten aijemmin ja lisää vadelmasoseeseen. Valuta sose kakun päälle vuokaan ja jatka hyydytystä vaikka yön yli.

Poista varovasti vuoan reunat ja liu'uta kakku paperin avulla tarjoilualustalle. Itselläni kakun pohja oli sen verran kova että paperiakaan ei olisi tavittu vaan kakku kyllä nousi nätisti ihan käsin =)

1345669.jpg