Aloin järjestää Halloweenjuhlia ekan kerran vuonna 2006. Seuraavassa hiukan esittelyjä ruuista joita silloin oli tarjolla. Ehkä olisi kannattanut katsella näitä kuvia tänä vuonna, sillä en muistanut osaa näistä ollenkaan..


Tässä kuvassa näkyy matoisia karkkeja, myrkkysieniä ja veristä popcornia. Myrkkysieniä olisin tehnyt tänäkin vuonna jos olisin suinkaan muistanut. Sipsikipon päällä oleva seitti on sokeria.


1028397.jpg

Myrkkysienet:
Leikataan kirsikkatomaatteja puoliksi ja asetellaan myöskin puoliksi leikattujen mozzarellapalleroiden (pienten) päälle, tikun laitoin pitämään sieniä kasassa. Vaihtoehtoisesti sienen jalan voi tehdä myös keitetystä kananmunasta ja normaalitomaateista ja kiinnityksen voi hoitaa majoneesi"liimauksella", jos onnistuu. Itse halusin kuitenkin enemmän tällaisia coctail-paloja niin tein pienistä aineksista. Päälle voi laittaa valkoisia pisteitä vaikka majoneesista, jos onnistuu..

Verinen popcorn:
Paistellaan poppareita ja pirskotaan sekaan punaiseksi värjättyä sulaa rasvaa.. voi käyttää vissiin myös vettä, mutta se vetistää. Voi myös koittaa mikropoppareiden sijaan poksautella popparit kattilassa, jolloin paistoöljyn voi värjätä suoraan punaiseksi. En tiedä onnistuuko kun en ole kokeillut. =)

Hämähäkin seitti:
Tein tämän niin että laitoin pakastepussiin hienoa sokeria. Sitten tein pienen reijän kulmaan ja lähdin valuttamaan sokeria sopivassa kuviossa leivinpaperille, ikäänkuin kekonoroina. Sitten sokeri uuniin (en nyt muista lämpötilaa mutta sopivasti jotta sokeri sulaa) ja kaiken sokerin sulettua pois uunista. Sokeri lähtee kuroutumaan erillisiin lätäköihin, joten tässä vaiheessa pitää tökkiä hammastikulla seittiä takaisin yhtenäiseksi kunnes sokeri on sen verran jähmeää ettei enää temppuile.
Helpompi tapa voisi olla sulattaa sokeri ensin vaikka kattilassa (piparkakkutalojen pystyttämisen tapaan) ja sitten valutella lusikalla ym. haluttuja kuvioita.. tai sitten ei.


Seuraavassa kuvassa näkyy nakkisormia, joita oli tänäkin vuonna, homeisia leipiä (joita niitäkin oli, muttei ole kuvia), värikkäitä dippejä sekä snöre-matoja kulhossa.


1028396.jpg

Patongit:
Nämä ovat niitä paistettavia patonkeja jotka maalasin värjätyllä vedellä ennen uuniin laittoa.

Nakkisormet:
Tuona vuonna taisimme lämmitellä nakit vain mikrossa. Sormiksi tuli kurpitsasta jääneet siemenet, jotka oli hankala saada pysymään sormissa, niin valmistajan kuin ruuankin..  Viime vuonna nakeilla ollut pyöreä kakkulautanen oli tänä vuonna varattu aivohyytelölle.


Tässä kuvassa näkyy paitsi booli, myös oliivi-manteli -kärpäset. Tarkoitus oli tehdä kärpäset rusinoita, mutta mantelit hajoilivat aina rusinaan ahtaessa. Oliiviin oli huomattavasti helpompi tehdä viilto ja osua siihen =)
Käsi boolissa on siis kumihanskaan jäädytettyä mehua. Laitoimme kumihanskan mehupurkissa pakkaseen, jotta se pysyi sopivasti pystyssä etteivät ilmakuplat päässeet "napsimaan sormia". Jään sisällä on vielä snöre-lakua ikäänkuin verisuonina. Booli maljana toimi kovaa suosiota kerännyt ämpäri. =D


1028399.jpg