Noniin, laitetaas nyt jo ennen itse juhlia myös hieman uusia vinkkejä ja juttuja tänne, näkyy tota vierailijaakin eksyvän tänne näin Halloweenin alla =)


Limapallerot


Ensinnäkin haluan esitellä löytämäni uuden kivan ruoka-aineen: tapioca helmet! En tiedä ovatko nämä nyt siemeniä, papuja, jotain työstettyjä tuotteita vai mitä, mutta jotain itämaista, tapioca-kasviin liittyvää kuitenkin ;)

Helmien löytyminen oli työn ja tuskan takana. Kävin muutaman "itämaisen" kaupan läpi, mm. Itäkeskuksessa, kunnes lähdin seikkailemaan Hämeentielle. Useimmissa kaupoissa näistä ei oltu kuultukaan, mutta toiseksi viimeisessä sitten vihdoin tärppäsi! Ostin isomman pussin, maksoi 3 euroa (kaupan nimeä en löytänyt ulkoseinältä, mutta siinä Hakaniemen torin tuntumassa tien torinpuoleisella puolella).

PA200069-normal.jpg
Tapioca-pussi

PA200071-normal.jpg
"Kuivat" helmet

Ja mitä niillä sitten tehdään? Ilmeisesti näitä käytetään normaalisti jonkinlaisena jälkiruokapuurona, isompia helmiä käytetään "kuplatee" (bubble tea)-nimisessä juomassa (sitä en käy tässä, goolettakaa). Minä käytän niitä booliin, shotteihin, mihin nyt juomaan keksinkään!

Helmiä keitetään väljässä vedessä puolisen tuntia, sitten annetaan seistä siinä vedessä toiset puoli tuntia, tämän jälkeen valutetaan vedet pois ja huuhdellaan kunnolla. Tulokseksi saadaan hieman mätimäisen näköistä/kokoista, läpikuultavaa lölleröpalloa joka ei maistu oikeastaan miltään mutta tuntuu suussa hassulta! Pureskeleminenkaan ei oikein auta, pallot vaan lölleröityy ja joustaa hampaissa.. Olin äärettömän innoissani tuloksesta, enkä malta odottaa että pääsen laittamaan niitä boolin ja katselemaan vieraiden reaktioita!

Aikaisemmin olen laittanut passion-hedelmän tai granaattiomenan "siemeniä" juomaan, mutta tämä on kyllä hauskempi!

PA170061-normal.jpg

Helmet kaakaon seassa. Lopulta painuivat pohjaan.


Luut

Syötyämme kanan koipireisiä/reisikoipia otan luut talteen rekvisiitaksi. Ensin keittelen jämärääppeitä kunnet liha irtoaa kuin itsestään. Sitten kaaputtelen hieman muita jäämiä luusta ja sitten uuniin kunnes luut ovat kuivia ja "puhtaita". Helppoa, halpaa ja näyttävää.

PA200076-normal.jpg