Ja mitäs tänä vuonna syötiin..? Aika pitkälle samaa kuin ennenkin, mutta nyt vieraatkin toivat omia herkkuja.

 

PA310075-normal.jpg

Homeisia leipiä, tottakai. Eli valellaan patongit ennen paistamista värjätyllä vedellä. Mustaa väriä saa esim. Bake&Partystä.

 

PA310072-normal.jpg

Nakkisormia. Ihan perinteinen herkku, valkosipulia kynsinä.

 

PA310063-normal.jpg

Teemaan sopivia karkkeja.

 

PA310062-normal.jpg

Booli oli vihreä ja siellä lilluskeli tapioka-helmiä. Booliin tuli keltasta jaffalimua (jotain rainbown tosin), sininen enkeli juomasekoitus (sellanen kaupan limusiiderihyllystä löytyvä), jotain ananasliköörijuomaa ja viinaa. Hyvää oli, suosittelen sotkemaan noita kaupan ihme juomasekotuspulloja booliin!

 

PA310058-normal.jpg

Eräs vieras toi suklaa-aprikoosikakun. Reseptiä en tiedä =)

 

PA310061-normal.jpg

Toinen vieras toi hauskoja kääryleitä. Riisinuudeli oli värjätty siniseksi ja loistivat vihreinä taikinan läpi. Hyviä olivat vieläpä!

 

PA310059-normal.jpg

Finnejä, eli pikkusia tomaatteja jotka koversin tyhjäksi ja korvasin pienillä mozzarellakuulilla. Ne kaikkein pienimmät, oliko ne ihan helmiä nimeltään, olivat juuri sopivan kokoisia.

 

PA310079-normal.jpg

Tämän vuoden aivot olivat appelsiinin makuiset. Sotkin sekaisin kermavaahtoa, vaahdotettua munanvalkuaista, appelssiinijogurttia, -tuorejuustoa ja -marmeladia ja sitten liivatteita reilu kymmenen. Tämä siksi että ensin tein kuudella ja aivot lösähtivät pitkin pöytää.. onneksi kerkesin tekemään uudet, ja laitoin sitten reilusti liivatetta.. =P Sisälle keskele koversin aukon johon laitoin vadelmahilloa ennen kumoamista tarjoiluvadille.

 

PA310081-normal.jpg

Kummituskeksejä. Tein vain jonkun pikkuelipätaikinan (itseasiassa sotkin keskenään kolmea eri pikkuelipäohjetta..) ja päälle sitten pursoteltiin pipareista tuttua tomusokeri-vesi-kuorrutetta. Osaan laitettiin mausteeksi turkinpippuria, osaan mariannea.

 

PA310076-normal.jpg

Uskaltauduin myös keittämään possunkieliä leivän päälle laitettavaksi. Ensin meinasin käyttää nautaa, mutta se oli jo sen verran iso että olisi tullut kalliiksi kokeilla syökö sitä kukaan.. ;) Näitä possunkieliä söi jokunen vieras, itsekin uskalsin aistaa ja joulukinkulta maistui. Puolikas kieli lopulta meni..

Kieli valmistettiin jotenkin näin: ensin kiehautetaan hetken niukassa vedessä, sitten poistetaan vaahto (tosin minulla se vaahto muodostui vasta hieman myöhemmin..). Tämän jälkeen lisätään reilusti vettä ja mausteet. Itse laitoin valkosipulin kynnen, yhden porkkanan ja suolaa ja pippuria. En tiedä maistuiko/auttoiko, mutta ei se niistä pahaksi ainakaan mennyt.. Sitten keitellään pari tuntia miedolla lämmöllä (ykkösellä kansi päällä). Kun kielet on kiehuneet ja vielä lämpimiä, kuoritaan niistä nahka. Tämä oli aika ellottavaa puuhaa, sillä nahka on muutunut tässä valkoiseksi, nystyrälliseksi ja kielen "piikit" ovat myöskin hyvin näkyvissä.. Onnistui kuitenkin kun pitelin haarukalla kiinni ja tökin veitsellä riekaleita irti.. ;) Sitten kieli saa jäähtyä vedessään. Leikkaantuu hyvin, on mureaa ja maistuu tosiaan kinkulta.

 

PA310082-normal.jpg

Pusukummituksia. Tein tällä kertaa hieman pienempiä, joten käytin pohjana kaurakeksejä. vieläkin pienempiä olisi saanut olla sillä olivat makeita.. Keksin päälle tulee ihan tavallinen "marenkitaikina", eli vatkattua valkuaista johon laitoin ainoastaan mansikkatomusokeria. Tämä siis pursotetaan kummituksen malliseksi ja tiiviisti kiinni keksiin. Kannattaa siis tosiaan tursottaa läheltä keksiä jotta se tarttuu, eikä vain lepäile siinä päällä, sillä se auttaa kuorruttamisessa. Sitten uuniin 10 minuutiksi kunne ovat hieman pinnasta kiinteytyneet (niin että sormella kevyesti koskettaessa ei tartu). Sitten sulatetaan valkosuklaata, eli kulhoon vaan (kannattaa valita kapeahko ja korkeahko) ja mikroon ensin 20-30 sekunttia, sekoitus ja 10sek erissä välillä sekoiellen kunnes kaikki suklaa on sulanut (viimeiset kannattaa sulattaa sekoittamalla riittävän pitkään). Sitten vaan kummituksen pää edellä kulhoon dippaus ja kuorrute leviää kivasti. Lopuksi vielä silmät ja kädet mistä materiaalista nyt haluaa (karkki, hopeakuulat jne. tässä käytetty pinkkejä "hopeakuulia" ja snöre-lakuja). Jääkaappiin kovettumaan ja valmis!